Atnaujinti gamybos linijas nusprendusios įmonės neretai susiduria su specifiniais iššūkiais – pavyzdžiui, vietos, reikalingos pažangiems įrenginiams, trūkumu. Tokiose situacijose  standartiniai sprendimai turi mažai naudos, būtina atsižvelgti į individualias aplinkybes ir ieškoti unikalaus  tinkamiausio būdo įgyvendinti modernizaciją. Daugiau nei 30 metų patirties sukaupusi bendrovė „Pakmarkas“ atskleidžia, kokie iššūkiai gali laukti ir kaip jiems pasiruošti.

Su vietos trūkumu susiduria dažna įmonė, nusprendusi automatizuoti jau veikiančią gamybos liniją.  Būtina taikytis prie esamų patalpų išdėstymo, be to, svarbu numatyti kelis žingsnius į priekį ir įsivertinti silpniausias gamybos linijos vietas, kurios vėliau gali tapti „butelio kakliuku“, dėl kurio atlikta modernizacija neduos laukiamo efekto.

„Dažniausiai Lietuvos įmonės keičia ne visą gamybos liniją, o tik tą dalį, kur naudojama fizinė jėga, kur darbas yra monotoniškas, iškyla žmogiškosios klaidos tikimybė. Viena dažniausiai pasitaikančių problemų norint automatizuoti procesus ilgai veikiančiose įmonėse yra neracionalus išplanavimas ir vietos trūkumas. Jei projektuojant naują gamyklą iš karto numatoma, kokia įranga bus montuojama, tai modernizuojant seną liniją, reikia prisitaikyti prie esamų patalpų specifikos. Tokiu atveju būtina išvengti situacijos, kad modernizavus vieną linijos dalį ir padidinus našumą, kuri nors vieta nepasieks numatyto našumo ir susidursime su gamybiniais apribojimais. Iš to atsiranda poreikis personalizuotiems, nestandartiniams sprendimams“, – tikina Vaidas Pukinskas, „Pakmarko“ Inžinerijos pardavimų skyriaus vadovas.

Bendrovė savo klientams padeda įveikti visą modernizavimo kelionę, nuo konsultacijų, įvertinimų ir patarimų iki linijos projektavimo, personalizuotų sprendimų kūrimo, įrangos instaliavimo, priežiūros ir palaikymo garantiniu bei pogarantiniu laikotarpiu.

Aptikti silpniausią grandį ir rasti sprendimą

„Gamybos našumo didinimas yra kritiškai svarbus, jis turi lemiamą įtaką mūsų konkurencingumui tiek vietinėse, tiek tarptautinėse rinkose, – sako Darius Murauskas, kartu su „Pakmarku“ unikalų robotizacijos projektą įgyvendinusios UAB „Vilniaus pakuotė“ generalinis direktorius. – Pavyzdžiui, įmonėje esame įdiegę visiškai automatizuotą pakavimo procesą, ir šis sprendimas padidino darbo našumą bene 20 procentų.“

Labiausiai gamybos linijos darbo greitį „Vilniaus pakuotėje“ ribojo gofro dėžių formavimo ir padavimo į liniją etapai. Kadangi cecho plotas nedidelis ir naujos įrangos kiekis buvo ribotas, „Pakmarko“ specialistai suprojektavo darbo vietą vienam robotui, kuriam ir buvo perduotos šios funkcijos. Tai leido net dvigubai – nuo 11 s. iki 6 s. sutrumpinti dėžės lankstymo ir padavimo procesą.

Darius Murauskas Vilniaus pakuotė
Darius Murauskas, UAB „Vilniaus pakuotė“ generalinis direktorius.

 

„Vilniaus pakuotė“ nuolat stebi gamybos srautą, analizuoja, kas riboja gamybos efektyvumą; bendrovė yra atlikusi ir detalų skirtingų medžiagų ir gaminių tipų poveikio bendram gamybos pralaidumui tyrimą. „Matėme, kad būtent pakavimo ir dėžių formavimo procesai labiausiai riboja bendrą gamybos srautą, o kartu jie yra pakankamai lengvai automatizuojami. Kad modernizavimo projektas būtų sėkmingas, daug prisidėjo ir „Pakmarkas.“ Jų specialistai suteikė reikalingą ekspertizę, aktyviai siūlė sprendimus“, – sako D. Murauskas.

Visgi ne visada įmonė pati pajėgi nustatyti, kas geriausiai padėtų jai kilstelėti našumą ar išspręsti efektyvumo problemą. Neretai ilgus metus gyvuojančios bendrovės neturi net patalpų brėžinio su esama išdėstyta įranga. Todėl „Pakmarko“ specialistai ne tik diegia įrangą, bet ir gali patarti, kuris sprendimas – robotizuota sistema, automatizuotas konvejeris ar kitas – geriausiai tiks atsižvelgiant į įmonės gamybos patalpų išplanavimą, įrangos išdėstymą, gaminamo produkto specifiką ar naujus poreikius. Jeigu reikia, „Pakmarkas“ atlieka ir patalpų bei įrengimų matavimus, suskaitmenina informaciją. Trijų dešimtmečių patirtis bendrovei leidžia argumentuotai konsultuoti ir padėti klientams apsispręsti, kurią linijos dalį verta atnaujinti pirmiausiai ir kaip tai galėtų būti įgyvendinta.

„Ieškodami sprendimo, kaip galima optimaliausiu būdu pasiekti norimą tikslą, aiškinamės įmonės poreikius, vertiname esamą situaciją, patalpas, įrengimus, produkto specifiką ir rezultatą, kuris būtų laikomas sėkmingu. Į sprendimo paieškas įtraukiame konstruktorius, linijų projektuotojus, produkto specialistus, automatikos inžinierius, projektų inžinierius, robotikos specialistus, konstruktoriai gali sukurti individualų projektą ir suprojektuoti nestandartinius gaminius. Būna, kad gaminame ir prototipus, juos išbandome, kad įsitikintume sukurto sprendimo veiksmingumu“, – dėsto V. Pukinskas.

Jis pabrėžia, kad ypač svarbu nepamiršti įsivertinti, ar ateityje neplanuojama plėstis, didinti gamybos apimtis, įsivesti naują produktą ar pakuotę. Į tai atsižvelgiama parenkant įrangą ar automatizavimo sprendimą, vertinamas įrangos universalumas, galimybės didinti našumą ateityje, naudoti ją su kitu produktu.

KonvejeriaiRobotizacija prieinama daugumai

„Lietuvai jau seniai netekus pigesnės darbo jėgos šalies statuso, norint išlaikyti ir stiprinti savo pozicijas rinkoje būtina investuoti į pažangias technologijas. Automatizuoti ir robotizuoti sprendimai ne tik padidina darbo našumą, bet ir leidžia užtikrinti aukštą kokybės lygį, pagerina darbo sąlygas, darbuotojų įsitraukimą“, – įsitikinęs „Vilniaus pakuotės“ vadovas.

Tiesa, neretai vyrauja nuomonė, kad ne kiekvienos įmonės gamybinius procesus įmanoma automatizuoti ar robotizuoti, ypač jeigu bendrovė veikia ne vieną dešimtmetį ir turi, regis, iki smulkmenų sustyguotus procesus. Vis dar gajus ir mitas, kad robotizacija – be galo brangi ir tik stambiam verslui įkandama pažanga, o robotų valdymui reikės ieškoti aukštos kvalifikacijos darbuotojų. „Pakmarko“ ekspertas paneigia šiuos įsitikinimus.

„Ne kartą teko lankytis įmonėse, kurios galvoja, kad jų darbo procesų negalima pakeisti. Tačiau, tereikia pasivaikščioti po gamybines patalpas ir visada galima rasti vietų, kur įdiegus net ir dalinius automatizavimo sprendimus būtų pasiektas didesnis našumas, kokybė, sumažintas fizinis krūvis darbuotojams. Robotizuotos darbo vietos įrengimas gali nekainuoti ir 50 tūkst. Eur., o įdiegus sistemą ir viską automatizavus, užtenka apmokyti operatorių nesudėtingų paleidimo ir valdymo funkcijų“, – sako V. Pukinskas.

Robotizuotų sistemų priežiūros, aptarnavimo ir serviso paslaugas galima patikėti specialistams. „Pakmarkas“ taip pat rengia mokymus personalui, dirbsiančiam su nauja įranga. Įgyvendindama unikalius projektus, bendrovė yra atvira bendradarbiavimui ir tiki, kad būtent toks kelias yra tvariausias.

„Daug ką padarome patys, bet kartu kooperuojamės ir su panašia veikla užsiimančiais partneriais, įrangos gamintojais iš Lietuvos bei pasaulio.  Atviras bendradarbiavimas mums padeda praplėsti savo galimybes, dalintis turima „know how“ ir įgalina imtis sudėtingesnių projektų bei sėkmingai juos įgyvendinti per sutartą laiką. Mes atviri ne konkuravimui, o bendradarbiavimui“, – pabrėžia „Pakmarko“ Inžinerijos pardavimų skyriaus vadovas.

Tris dešimtmečius veikianti produktų ženklinimo, inžinerinių pakavimo bei gamybos automatizavimo sprendimų bendrovė „Pakmarkas“ pastaraisiais metais pastebimai modernizavo savo gamybą. Įgyvendinusi ne vieną skaitmenizavimo sprendimą, įmonė padidino gamybos apimtis ir šiandien gali vykdyti sudėtingesnius užsakymus bei gaminti aukštesnės kokybės produkciją. Ieškant klientų poreikius atitinkančių sprendimų į naujas technologijas planuojama investuoti ir toliau.

Pasak Lino Čereškos, „Pakmarko“ generalinio direktoriaus, didelės neautomatizuoto darbo apimtys neleido įmonei efektyviai didinti gamybos pajėgumų, tad ryžtasi investuoti į gamybos procesų skaitmeninimą. Nuo 2019 m. įmonė į gamybos modernizavimą investavo daugiau kaip 5 mln. eurų.

„Įmonės skaitmeninimo lygis buvo nepakankamas norint ir toliau užtikrinti aukštą konkurencingumą rinkoje. Siekdami pasiekti didesnį darbo našumą, padidinti gamybos apimtis ir gebėti vykdyti sudėtingesnius užsakymus turėjome modernizuoti gamybą, įdiegiant automatizavimo technologijas. Galimybes ir perspektyvas įsivertinome atlikę technologinį įmonės auditą. Šių metų spalį baigėme įgyvendinti 2019 m. pradėtą ES projektą „Investicijos į pramonės skaitmeninimą.“ ES fondų subsidija labai reikšminga, nes savarankiškai per tokį laiką nebūtume pajėgę įsigyti visų numatytų skaitmeninimo technologijų“, – kalba įmonės vadovas.

investicijos-lanksti-pakuote

Draugiškesnė aplinkai lanksti pakuotė ir įmantresnės etiketės

Projekto metu „Pakmarkas“ atsinaujino savo spaudos linijas ir  apdirbimo įrenginius. Modernesnės technologijos leidžia vykdyti sudėtingesnius spaudos užsakymus, kuriuose gali būti integruota daugiau išskirtinių efektų. Pavyzdžiui, naujas karšto štampavimo įrenginys etiketes gali papuošti įvairiausiais dekoravimo elementais – tokios galimybės savo klientams „Pakmarkas“ anksčiau negalėjo pasiūlyti.

Automatizuotas spaudos ir laminavimo įrenginys su integruotomis skaitmeninimo technologijomis praplėtė „Pakmarko“ plėvelių spaudos galimybes. Įsigijusi šį įrenginį įmonė savo gaminamos produkcijos pasiūlą papildė nauju produktu – lanksčiomis laminuotomis plėvelėmis. Tai – vienas sparčiausiai Europos rinkoje populiarėjančių produktų, kurio rinka ES per ateinančius 4 metus turėtų augti iki 80 milijardų eurų. Doy-pack maišeliai arba dar vadinama stand-up pouch tipo pakuotė, ypač išpopuliarėjusi pastaraisiais metais, dėka lengvesnio svorio ir mažesnių logistikos kaštų tapo puikia alternatyva standžiai tarai. Ši pakuotė puikiai pritaikoma įvairiose pramonės srityse – maisto, gėrimų, kosmetikos ir kitose.

„Viena iš „Pakmarko“ prioritetinių krypčių visuomet buvo tvarių produktų vystymas, todėl savo gaminamoms laminuotoms plėvelėms pasirinkome besolventinę laminavimo technologiją, kuri lyginant su kitomis rinkoje paplitusiomis technologijomis yra ženkliai saugesnė ir  draugiškesnė aplinkai. Nuo 2025 m. griežtėjant ES reikalavimams vis daugiau plėvelių turės būti tinkamos perdirbti, todėl vystydami naujas laminatų struktūras koncentruojamės į tinkamą perdirbti vienalytę pakuotę, sudarytą iš tos pačios rūšies plastiko“, – komentuoja Miroslav Brazulevič, bendrovės produktų vystymo skyriaus vadovas.

Naujos technologijos atneša ir daugiau vertės: leidžia taupiau naudoti spausdinimo medžiagas, išgauti geresnę spaudos kokybę. Įranga turi automatines spaudos defektų fiksavimo kameras, tad sumažėja ir broko tikimybė.

Planuose – ir klientų patirties gerinimas

Šiuo metu bendrovė įgyvendina daugiau nei 500 tūkst. eurų vertės projektą, kuriuo bus suskaitmenintas gamybos procesas, reikalingas inovatyvių produktų – sudėtingesnės konfigūracijos gaminių – gamybai.

Planuojama įsigyti naują automatinę spaudos formų pjaustymo įrangą, kuri padės greičiau ir tiksliau gaminti spaudos formas, be to, bus gerokai draugiškesnė aplinkai, nes naudos mažiau polimero. Planuojama modernizuoti ir apsitraukiančių etikečių gamybos linijas: šis procesas pagreitės, pagerės gamybos kokybė, o operatorių darbas taps lengvesnis.

Įmonėje tobulinama ir sandėlio valdymo sistema: prie bendros sistemos prijungiamas ir sandėlis, kuris iki šiol į ją nebuvo integruotas. „Galėsime efektyviai valdyti žaliavas, stebėti likučius ir pagerinti tiekimo grandinės valdymą. Tai būtina siekiant išlaikyti konkurencinį pranašumą šioje sparčiai besikeičiančioje rinkoje“, – teigia L. Čereška.

„Pakmarko“ generalinis direktorius pabrėžia, kad įsigytos technologijos leidžia kur kas lanksčiau įgyvendinti įvairius klientų poreikius, spausdinti ant visų tipų medžiagų (popieriaus, plėvelių) ir tai daryti greičiau. „Žengiame dar didesnį žingsnį tvarumo linkme taupydami medžiagas ir sumažindami spaudos atliekų kiekį. O ateinančiais metais investuosime į klientų aptarnavimą ir jį dar labiau tobulinsime. Mūsų užsakymai dažnai būna smulkūs, reikalauja daug rankinio darbo kainodaros srityje. Norime modernizuoti šiuos procesus panaudodami automatizavimo sprendimus. Tai ne tik palengvins mūsų darbuotojų darbą, bet ir pagreitins klientų aptarnavimo procesą. Mūsų tikslas yra užtikrinti, kad klientai gautų geriausią aptarnavimą, o mes galėtume efektyviai ir ekonomiškai valdyti savo verslą. Investicijos į klientų aptarnavimo proceso automatizavimą yra būdas siekti šio tikslo ir užtikrinti mūsų ilgalaikę sėkmę“, – sako vadovas.

Vokietijoje, vienoje didžiausių Lietuvos eksporto rinkų, plečiasi privalomi grąžinamos taros žymėjimo  reikalavimai: į sistemą įtraukiama nauja gėrimų kategorija. Vienintelė Baltijos šalyse teisę spausdinti etiketes su DPG depozito ženklu turinti bendrovė „Pakmarkas“ primena, kad naujovė įsigalioja pirmąją 2024 m. dieną.

Vokietijoje nuo 2005 m. veikia DPG (vok. Deutsche Pfandsystem GmbH) – taros grąžinimo sistema, turinti vieningą pakuočių ženklinimo standartą. DPG ženklas leidžia automatiškai nuskaityti gėrimų vienkartines pakuotes, surinkti jas ir palengvina privalomo užstato paėmimą. Juo iki šiol privalomai buvo ženklinamos visos plastikinės, stiklinės ir skardinės gaiviųjų bei lengvųjų alkoholinių gėrimų, parduodamų Vokietijoje, pakuotės.

„Teisėtą taros ženklinimą sudaro DPG ženklas, spalva ir brūkšninis kodas su numeriu. Spausdinti etiketes su DPG gali tik atitinkamą sertifikatą turinčios įmonės, užtikrinančios, kad atitinka visus reikalavimus naudojamiems dažams, įrangai ir kokybei. Europos Sąjungoje tokių įmonių nėra daug, mes – vieni iš nedaugelio, o Baltijos šalyse esam vienintelė teisę spausdinti etiketes su DPG depozito ženklu turinti įmonė“, – kalba Miroslav Brazulevič, bendrovės „Pakmarkas“ produktų vystymo skyriaus vadovas.

Sprendimas jau turimoms etiketėms

Etiketės su DPG ženkluSultis, vandenį ir mineralinį vandenį, limonadus, alų bei kitus lengvus alkoholinius gėrimus gaminančios ir juos į Vokietiją importuojančios bendrovės privalo DPG ženklu pažymėti savo produkciją, supilstytą į „kietąją“ tarą – plastikinius, stiklinius butelius arba skardines. Nuo kitų metų DPG ženklu turės būti ženklinami ir visi geriami pieno produktai, parduodami plastikiniuose buteliuose, kurių tūris – nuo 0,1 iki 3,0 litro.

Gamintojams gali tekti sukti galvą dėl to, kaip pasielgti su jau turimomis etiketėmis, kurios nepaženklintos pagal galiojančius reikalavimus, o taip pat su produkcija sandėlyje, ant kurios senosios etiketės jau užklijuotos.

„Tam, kad nereikėtų išmesti jau pagamintų etikečių be DPG arba spausdinti naujų, mes rekomenduotume pasigaminti papildomas, vadinamąsias dengiančias etiketes (DPG cover labels). Jas galima klijuoti ant gaminių su seno pavyzdžio etiketėmis ir taip paženklinta produkcija prekiauti pagal visus reikalavimus“, – išeitį siūlo „Pakmarko“ specialistas.

DPG sertifikatas ir nauji spaudos pajėgumai

Gamintojai ir platintojai, kuriems aktuali ši naujovė, jau nuo pavasario galėjo registruotis sistemoje patys ir registruoti savo produktus, kurie turi būti ženklinami. Jiems suteikiami specialūs kodai, kurie perduodami ir sertifikuotoms spaudos bendrovėms. Šios, sutikrinusios pateiktus kodus DPG sistemoje, gali spausdinti DPG ženklą turinčias etiketes.

Tam, kad DPG sistema veiktų sklandžiai, o pakuotės surinkimo aparatas tiksliai nuskaitytų ženklinimą ir negrąžintų jos vartotojui, etiketėms su DPG ženklu spausdinimui keliami specialūs reikalavimai. Licenciją norinti gauti įmonė turi praeiti sertifikavimo procesą ir yra kiekvienais metais audituojama. Etiketėms bendrovė privalo naudoti specialius DPG dažus, skirtus tik Vokietijos rinkai, užtikrinti proceso saugumą ir kontrolę. Būtina garantuoti aukštą DPG ženklo spaudos kokybę, o spaudos atitikimą reikalavimams privaloma tikrinti  įgalioto gamintojo testavimo įrenginiu. Toks auditas jau tris kartus vyko ir bendrovėje „Pakmarkas“.

„Pakmarko“ DPG klientų sąraše – ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių įmonės, eksportuojančios produkciją į Vokietiją, o taip pat ir Vokietijos bendrovės, parduodančios savo gaminius vietinėje rinkoje. Priklausomai nuo poreikio, „Pakmarkas“ DPG ženklą spausdina ant lipnių, apsitraukiančių („shrink sleeves“) bei juosiančių („wrap-around“) etikečių.  Šią vasarą instaliavusi modernią spaudos įrangą, įmonė beveik dvigubai padidino apsitraukiančių etikečių spaudos pajėgumus.

„Savo klientams galime pasiūlyti apsitraukiančias etiketes „shrink sleeves“, galinčias turėti iki  10 spalvų ir atspausdintas ant bene ploniausios rinkoje prieinamos 30 mikronų storio PET medžiagos. Naujasis įrenginys, kaip ir kiti mūsų įmonėje naudojami spaudos įrenginiai, yra sukomplektuotas kartu su automatine spaudos kokybės kontrolės sistema, padedančia išvengti spaudos klaidų bei sumažinti atliekų kiekį“, – etikečių spausdinimo įrangos privalumus atskleidžia M. Brazulevič.

Įsibėgėjant pasiruošimui Kalėdoms, tiek smulkusis, tiek vidutinis ir stambusis verslas gali nuveikti ką nors įsimintina savo klientams. Naudodamiesi Mark24.lt elektronine etikečių užsakymo sistema, labai paprastai ir lengvai užsakysite lipnias etiketes. Nustebsite, kokį įspūdį galite padaryti sugaišę labai mažai laiko ir įdėję nedaug pastangų.

Pateiksime keletą paprastų idėjų, kaip per Kalėdas gaminius padaryti šventiškus ir sudominti klientus.

mark24 ženklas priklauso UAB Pakmarkas kompanijai. Šį virtualų įrankį rinkai pristatėme reaguodami į naujas rinkos tendencijas bei technologines galimybes. Juo galima susikurti individualią produkcijos etiketę ir gauti ją per keletą dienų. Plačiau.

Šventinės etiketės jūsų gaminiams

Apsilankę Mark24 elektroninėje parduotuvėje, rasite platų įvairių lipnių etikečių formų pasirinkimą. Kurdami savo šventinę etiketę, Jūs galite pasirinkti norimą medžiagą (matinį, vyninį popierių, blizgią plėvelę ar kt.), taip pat laką (blizgų arba matinį). Sistema leidžia įsikelti savo turimą dizaino šabloną arba sukurti naują, pridedant spalvų, formų, įvairių šriftų, paveikslėlių, derančių prie Jūsų prekės ženklo.

Sukūrę kalėdinius dizainus, etiketes galite naudoti ant kartoninių, stiklinių bei plastikinių pakuočių. Minimalus užsakymo kiekis yra nuo 100 vnt. etikečių. Jei prireiks daugiau, visada galite sugrįžti ir užsisakyti papildomai.

mark24 lipnios etiketes

Sukurkite įsimintiną išpakavimą!

Pirmas dalykas, kurį pamato žmogus nusipirkęs prekę yra siuntimo dėžutė arba krepšys, į kurį supakuojate prekę siųsdami paštu arba parduotuvėje. Kad jūsų kliento kelionė čia ir nesibaigtų, sukurkite malonią patirtį išpakuojant įsigytą gaminį. Toks dėmesys klientui išskirs jus iš kitų, o jūsų prekės ženklas taps nepamirštamas.

Šventinę nuotaiką galite sukurti etiketes klijuodami ant vokų, išorinės dėžučių pusės ar dėžučių dangtelių vidinės pusės. Smagus užrašas su asmenine žinute, pavyzdžiui, „Linkėjimai nuo Kalėdų senelio“ arba „Mums pasisekė, kad turime Jus“, yra puikus būdas palaikyti ryšį ateityje.

Daugiau informacijos apie etikečių kūrimą ir spausdinimą – https://mark24.lt/ konsultacijos tel. +370 683 00024 bei info@mark24.lt

Lapkričio 30 – gruodžio 2 d. dalyvausime didžiausioje technikos pramonės parodoje Baltijos šalyse – Tech Industry.

Šiemet dalyvausime su stendu, tad galėsite susipažinti su mūsų siūlomu variklių, reduktorių, vibrovariklių, konvejerių ir kitų automatikos komponentų asortimentu, sužinosime mūsų patikimų partnerių – siemens, Motovario, Movex, Italvibras, Pizzato, Interroll ir kitų – naujienas.

Mus rasite I salėje, stendas – K5/L4.

Tikrai verta atvykti ir pamatyti, kaip atrodys pažangi pramonės ateitis.

Pagrindiniais pramonės įrangos komponentais įmones aprūpinanti bendrovė „Pakmarkas“ savo sandėlį papildė nauju produktu – planetiniais reduktoriais – ir gavo teises juos surinkinėti. Tai – gera žinia Baltijos regiono pramonės įmonėms, kurioms svarbu reikiamą komponentą gauti kuo greičiau.

Su italų kompanija „Motovario“, pasauline pramoninių transmisijos komponentų gamintoja, „Pakmarkas“ bendradarbiauja jau daugiau nei dvidešimt metų: yra jų atstovai Baltijos šalyse. Gamintojai papildžius savo asortimentą naujo tipo – planetiniais – reduktoriais, lietuvių įmonei patikėta juos ir surinkti. „Pakmarkui“ suteikta „Premium MAC“ surinkimo centro teisė – tokių centrų pasaulyje yra 8, o Baltijos šalyse tai bus vienintelis naujųjų planetinių reduktorių surinkimo centras.

„Planetiniai reduktoriai – naujas produktas mūsų asortimente, kuris įmonėms suteiks dar daugiau lankstumo ir galimybių. Susipažinti su jo savybėmis mūsų darbuotojai vyko pas gamintoją į Italiją, kur ne tik mokėsi surinkinėti naująsias pavaras, bet ir gilinosi į jų priežiūros, remonto subtilybes. Būdami surinkimo centru ir gamintojo atstovu Baltijos šalyse, mes teiksime visas šias paslaugas, tad užtikrinti sklandžius įrangos veiklos procesus klientams bus dar lengviau“, – kalba Eimantas Daunoras, „PakMarko“ pavarų ir automatizavimo skyriaus vadovas.

 

Maži, bet galingi

Ten, kur eksploatuojami įrenginiai su varikliais, dažniausiai reikalingi ir reduktoriai. Reduktoriai arba pavaros naudojami įvairiose pramonės įmonėse, nuo maisto gamintojų iki vėjo jėgainių statytojų. Jie iki reikiamo greičio sulėtina apsisukimus ir proporcingai padidina sukimo momentą, nes paprastai varikliai sukasi vienodu greičiu, ir neretai – per greitai. Pavyzdžiui, jeigu elektros variklis per minutę apsisuka 1500 kartų, bet dėl konvejerio reikia 30 apsisukimų per minutę, naudojamas reduktorius su perdavimo skaičiumi 50.

Įrengimuose naudojami reduktoriai skiriasi savo paskirtimi ir konstrukcijomis. Iki šiol sliekiniais, kūginiais, lygiagrečių velenų, bei cilindriniais „Motovario“ reduktoriais prekiavęs ir juos surinkinėjęs „Pakmarkas“ nuo šiol siūlys ir  planetinius reduktorius. Didžiausias šių privalumas – mažas dydis, bet itin aukštas perdavimo skaičius.

„Planetiniai reduktoriai dėl savo konstrukcijos yra maži, bet gali perduoti didesnį sukimo momentą ir turėti didesnį perdavimo skaičių už kitus. Dėl šių savybių jų gamyba sudėtingesnė, tad ir kaina jų didesnė nei cilindrinių ar sliekinių reduktorių. Tačiau planetiniai reduktoriai nepamainomi ten, kur, yra ribotos vietos galimybės reduktoriui pastatyti arba ten, kur reikia labai mažų apsisukimų“, – dėsto E. Daunoras.

„Motovario“ – gerai žinoma pramoninių reduktorių gamintoja, įsteigta dar 1965 m. ir ilgainiui užaugusi iki globalios kompanijos.

„Į naujo produkto – planetinių reduktorių gamybą – sudėjome visą ilgametį mūsų bendrovės know-how ir technologijas. Jų kokybės bei saugumo savybės ištobulintos taip, kad rinkoje alternatyvų vargiai galima surasti. Naujosios serijos reduktoriai pasižymi tokiu patvarumu bei galia, kad yra patikimiausias pasirinkimas visų tipų įrangai, kokį darbą ji beatliktų“, – tvirtina „Motovario“ atstovas Giorgio Gagliani Caputo.

Greitis ir pasirinkimas

Asortimente yra net 13 dydžių naujos kartos reduktoriai, kurie patenkins įvairių pramonės sektorių reikmes: jie tinka tiek lengvoms, tiek didelėms apkrovoms, įskaitant kranus, trupintuvus, konvejerius, maišytuvus ir kitus įrenginius. „Pakmarkas“ klientams galės surinkti planetinius reduktorius, pritaikytus sukimo momentui iki 15 000 Nm, o ateityje planuojama surenkamų reduktorių gamą praplėsti iki 37 000 Nm.

„Pakmarkas“ tiekia ne tik planetinius, bet ir visų pramonėje naudojamų tipų reduktorius – nuo mikro iki didelių pramonės reduktorių. Didžiausias bendrovės parduotas reduktorius svėrė apie 15 tonų, jo sukimo momentas buvo apie 160 000 Nm, o mažiausio nesiekė ir 1 Nm.

Įmonės sandėlyje – ne tik reduktoriai, bet ir visi pagrindiniai pramonės įrangos komponentai: elektros varikliai, konvejerių dalys, automatikos komponentai, įvairių tipų davikliai. Šią įrangą bendrovė ne tik gali greitai pristatyti, bet ir parinkti tinkamiausią, sumontuoti bei remontuoti, jai teikia garantinę ir pogarantinę priežiūrą. Jei klientams reikia ir variklio, reduktorius gali būti surenkamas drauge su juo: variklių iki 100 kW bendrovė turi ir sandėlyje, o galingesnius operatyviai užsako iš gamintojo.

„Pagrindiniai mūsų klientai – įvairiausių pramonės šakų didelės, mažos ir vidutinės įmonės, kurios eksploatuoja daug įrangos. Jei ji sugenda, labai svarbu kuo skubiau taisyti ar keisti nauja, nes stoja visa gamyba. Todėl labai svarbus įrangos pristatymo greitis. Kadangi turime didelį detalių sandėlį, o reduktorius surenkame vietoje, galime surinkti pavarą per labai trumpą laiką – nuo 1 valandos iki paros, priklausomai nuo reduktoriaus tipo“, – pabrėžia E. Daunoras.

Daugiau apie palnetinius reduktorius galite sužinoti skiltyje Planetiniai reduktoriai.

 

Spalio mėn. Pakmarke vyko renginys ,,Klientų dienos”.

Renginyje pristatyta inžinerijos pramonės situacija Lietuvoje, iššūkiai ir galimybės, pasidalinta gerosiomis praktikomis, dalyviai buvo supažindinti su produktų ženklinimo aktualijomis ir inovacijomis.

Renginio pranešimai:

  • Pakmarkas Inžinerijos pardavimų skyriaus vadovas Vaidas Pukinskas dalinosi Pakmarko įgyvendintais personalizuotais inžinerijos sprendimais.
  • Linpra verslo aplinkos vadovas Tomas Dovydaitis apžvelgė inžinerijos pramonę Lietuvoje ir Europoje.
  • Vilniaus pakuotės direktorius Darius Murauskas dalinosi išmoktomis pamokomis, robotizuojant pakuočių gamybos liniją.
  • Markem Imaje verslo plėtros vadovas Petr Kubsch pristatė skaitmenines technologines naujoves, kurios gamybos procesus daro efektyvesniais, tvaresniais –  skaitmeninį produktą GS1 Digital Link (su QR kodais) bei Super Piezo rašalinį spausdintuvą.
  • Kawasaki Robotics Verslo plėtros vadovas Marcin Brydak pristatė robotų ir kobotų gamą, kurie taikomi įvairiose pramonėse – medienos, statybų, maisto, kt.

 

Dėkojame dalyvavusiems klientams, partneriams bei dalinamės renginio akimirkomis.

Pakmarkas Klientų dienos

Pakmarkas Klientų dienos

Pakmarkas Klientų dienos

Pakmarkas Klientų dienos

Pakmarkas Klientų dienos

Pakmarkas Klientų dienos

Brangus kliente,

Mes jau ruošiamės darbingiausiam šventiniam laikotarpiui. Norintiems suspėti užsisakyti etikečių, pakuočių dar šiemet, rekomenduojame užsakymą pateikti iš anksto. 

Lapkričio ir gruodžio mėnesiais užsakymų kiekiai gerokai išauga ne tik Lietuvoje, bet ir mūsų filialuose – Latvijoje bei Vokietijoje. Be to, Kalėdiniu laikotarpiu – nuo gruodžio 25 d. iki gruodžio 31 d. – nedirbsime.

Norime, kad jūsų užsakymai būtų pagaminti laiku ir jums nereikėtų laukti eilėje, todėl raginame pasiplanuoti ir siųsti užsakymus jau dabar

Laiko iki Kalėdų 🎄 liko visai nedaug, sutikime šventes ramiai, be bėgimo ir skubėjimo!

Taip pat norime priminti, kad esame parengę FLEKSOGRAFINIŲ ETIKEČIŲ SPAUDOS SPECIFIKACIJĄ, kuri padeda sukurti etikečių dizainų maketus spaudai aukščiausiu lygiu, pagal spaustuvės technines spaudos galimybes.

Specifikacijoje pateikti techniniai reikalavimai padės išvengti dizaino klaidų kūrimo stadijoje, paruošti maketus spaudai per trumpesnį laiko tarpą ir užtikrinti geresnę spaudos kokybę.

Labai prašome naudotis pateiktais reikalavimais. Jeigu informacija Jums neaktuali, prašome pasidalinti su žmonėmis atsakingais už produktų etikečių dizainų sukūrimą.

Techniniai reikalavimai etikečių maketams

Norite užsakyti lipnių, apsitraukiančių, juosiančių etikečių ar lanksčių pakuočių ar ieškote daugiau informacijos apie jus dominančias etiketes? Susisiekime: tel. +370 5 205 2900 arba el. paštu info@pakmarkas.lt.

Džiugu pranešti, kad „Pakmarkas“ ruošiasi artėjančiai „Anuga  2023″ parodai.

Tai svarbiausia pasaulyje maisto ir gėrimų paroda, po vienu stogu suburianti ne tik maisto pramonės įmones, bet ir visos jos tiekimo grandinės dalyvius: pakavimo, logistikos įmones ir kt. „Anuga” mums siūlo unikalią galimybę susitikti su Jumis gyvai, užmegzti vertingas partnerystes ir išlikti pramonės tendencijų priešakyje.

Parodoje Jums pristatysime pačius naujausius pakavimo sprendimus, kurie gali prisidėti prie Jūsų veiklos sėkmės:

-apsitraukiančios termo etiketės PETg 30 (plastiko mažinimo sprendimas);
-apsitraukiančios termo etiketės rPETg (dalis granulių pagamintos iš surinktų plastikinių butelių (apie 30%));
-apsitraukiančios etiketės PO (didina PET perdirbimo rodiklius, prisideda prie žiedinės ekonomikos);
-100 proc. perdirbamos Doy pack pakuotės;
-platus lipnių etikečių asortimentas.

Su nekantrumu laukiame mūsų esamų partnerių, taip pat visų, kurie dar tik svarsto apie bendradarbiavimą, ar tiesiog besidominčių naujausiomis maisto ir gėrimų pakavimo tendencijomis.

Parodos data: 2023 m. spalio 7-11 d.
Vieta: Anuga, Koelnmesse parodų rūmai, Kelnas, Vokietija
Salė: 7
Stendo numeris: B072a

Stendo lokacija:

UAB „Pakmarkas” kartu su partneriu Oddvar Johnsen AS įgyvendina projektą „UAB „Pakmarkas” investicijos į gamybos automatizavimą ir skaitmeninimą, didinant darbo našumą, LT07-1-EIM-K05-017”, finansuojamą pagal 2014–2021 m. Norvegijos finansinio mechanizmo programą „Verslo plėtra, inovacijos ir MVĮ“ informacinių ir ryšių technologijų srityje.

Šiuo projektu bus suskaitmenintas UAB „Pakmarkas” gamybos procesas, reikalingas inovatyvių produktų – sudėtingesnės konfigūracijos gaminių – gamybai. Automatizuoti procesai leis išgauti tokią produktų konfigūraciją, kurią sudėtinga arba iš viso neįmanoma pasiekti rankiniu būdu. UAB „Pakmarkas” galės gaminti sudėtingesnės konfigūracijos bei didesnių išmatavimų etiketes.

Planuojama įsigyti šias skaitmenizacijos technologijas gamybos plėtrai, skaitmenizacijos lygiui didinti IRT srityje: 

  • stalą klišių karpymui su programine įranga,
  • formavimo įrenginį,
  • Navision programinę įrangą,
  • sandėlio valdymo sistemą, 
  • mobilių skanerių komplektą,
  • spaudos formų plovimo įrenginį,
  • ultragarsinę aniloksų plovyklą,
  • UPS įrenginį.

 

Projekto partneris Oddvar Johnsen AS turi didelę patirtį ir teikia konsultacijas įmonių gamybos procesų skaitmenizavimo srityje. Partnerio sukauptos žinios prisidės prie sėkmingo projekto įgyvendinimo įmonėje.

Projekto vertė – 537 470,12 Eur, skirtas finansavimas – 242 432,91 Eur.

Daugiau apie projektą skaitykite: www.pakmarkastech.com

Daugiau informacijos apie Norvegijos finansinio mechanizmo programą: norwaygrants.lt.